Responsive image

We moeten iets met het landje

THEATER
Locatievoorstelling

Een verzonnen familiegeschiedenis in een vers geplant oerbos

Na de overrompelede architectuur van La Defense in newtown Almere met zijn voorstelling NU presenteert Suburbia de gloednieuwe theatervoorstelling We moeten iets met het landje. Talentvol theatermaker en acteur Simon Heijmans maakt en speelt zijn nieuwe theatervoorstelling midden in de natuur. Een verzonnen familiegeschiedenis in een vers geplant oerbos.

Een broer en zus hebben elkaar al jaren niet gezien. Nu is papa net begraven. Zij zijn de laatste uitlopers van de stamboom van een welgestelde familie. Na hen is er niets. Nu moet worden bepaald hoe hun rijkdom wordt verdeeld. Dus moeten zij iets met het landje. 

Allebei hebben ze een eigen toekomstvisie voor het landje. Is de ruzie over de hectares een laatste stuiptrekking van hun familieband, of het begin van een nieuwe gezamenlijke werkelijkheid? 

We moeten iets met het landje is een familieruzie over de grote vragen van onze tijd: hoe gaan we om met de aarde? Hoe leven we samen? Komen we er nog uit met elkaar? Kan natuur bestaan zonder de mens?
 

De voorbereidingen voor deze voorstelling zijn gestart. WMIMHL gaat in première op Oerol '23 en zal ook te zien zijn op andere theaterfestivals in Nederland. Ook spelen we op locatie in Almere. Zodra speeldata en locatie bekend zijn, vind je ze op deze pagina.
Responsive image

Simon Heijmans

Responsive image

Imke Smit

)