Responsive image

Een Goed Jaar

Elke familie vormt een kluwen verbonden door liefde, verwachtingen, teleurstellingen en afhankelijkheid. Zo ook het gezin Mortier. Na de nodige tegenslagen breekt voor hen een goed jaar aan. Hun zieke dochter is genezen verklaard en zowel zoon als dochter slaan hun vleugels uit. Hoopvol begint iedereen na te denken over de toekomst. Totdat moeder onverwacht een ingrijpende beslissing neemt. Is haar keuze voor zichzelf een keuze tegen haar gezin?

Veelgeprezen toneelschrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert werken al ruim dertig samen en leveren met Een Goed Jaar hun derde gezamenlijke voorstelling voor Theatergroep Suburbia.

In dit warmbloedige toneelstuk tekenen zij een eerlijk, emotioneel en geestig portret van een modern gezin in een turbulente fase. Een verhaal over rouwverwerking en familieverhoudingen. Treurig en komisch tegelijk.

Extra bijzonder is dat de rollen van vader en kinderen gespeeld worden door acteur Paul R. Kooij en zijn échte zoon en dochter. Zij zijn allen afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem.

Responsive image

Anneke Blok

Responsive image

Paul R. Kooij

Responsive image

Kaatje Kooij

Responsive image

Piet Kooij

)