Responsive image

Charlie Chan Dagelet

Na haar opleiding aan de Toneelschool, speelt zij bij ITA in Zomertrilogie, Scenes uit een huwelijk en In OngenadeOok was ze te zien in de voorstelling 'Naar Bukowski' en 'Noir' van muziekperfomance collectief Nineties Productions. 

Zij is te bewonderen in speelfilms als Loft, Homies, In Limbo, Boy meets gun en Penoza. Charlie speelt de hoofdrol in de korte film Houvast, waarin zijzelf cello speelt. De film wint de prijs voor Best Narrative Short op het TriBeCa Filmfestival.
Charlie-Chan is op televisie te zien geweest in o.a. Mocro Maffia, Hoogvliegers, Seinpost Den Haag, Lijn 32 en Blijf. Ook speelt ze de hoofdrol in de NTR-serie Zusjes van Dana Nechushtan.

In 2020 is Charlie te zien in de nieuwe Nederlandse televisieserie Commando's op NPO en schittert zij in de voorstellingen Othello van Het Nationale Theater en Laura H van toneelgroep Oostpool, waar zij de rol vertokt van Laura H. Daarnaast is Charlie weer te zien in het nieuwe seizoen van  Mocro Maffia.

Voor haar rol als Laura H. is zij momenteel genomineerd voor de Theo d'Or, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke hoofdrol. 

Speelde in