Responsive image

Wouter Van Lierde overleden

Dinsdagmiddag 4 augustus is acteur Wouter Van Lierde overleden. Met groot verdriet vernamen wij dit trieste nieuws.  

In de dertien producties die Wouter bij Suburbia heeft gemaakt, heeft hij een bijzondere band opgebouwd met de stad en de inwoners van Almere. Veel Almeerders vroegen aan ons, vaak hoopvol, 'speelt de Vlaming weer mee?'. En waren verrukt als dat zo was. Vaak werd Wouter dan ook op straat herkend. Almere hield van Wouter en Wouter van Almere. Zoals Wouter het in een interview voor Suburbia benoemde: “Best bijzonder voor een Vlaming hè.”

Met regisseur en artistiek leider Albert Lubbers was hij verantwoordelijk voor de zo herkenbare Suburbia stijl: eerlijk, gepassioneerd en geestig. Om met de woorden van Wouter te spreken: er is voor mij geen andere weg dan blijven spelen en ontwikkelen. Beide kunnen gelukkig bij Suburbia. “Albert laat me telkens iets doen, waarvan ik denk: nu ben ik toch weer meer acteur geworden.”

Wouter was te zien in de voorstellingen Fanny & Marius (2009 en 2013), Het Eenzame Westen, Momenten van Geluk, KUNST, In Duisternis, De Manke, Eerste Liefde, Hebriana, De verlossing, De inspecteur en het dode meisje, en vorig jaar nog in De nacht de moeder van de dag en op tournee met Vijand van het volk.

Theater is vluchtig. Het gaat om het hier en nu. Daarin gaan we Wouter missen. Wij wensen familie, vrienden en collega’s in Vlaanderen veel sterkte met het verlies van Wouter. Wij gedenken een gepassioneerd vakman. We zullen hem missen.

Foto: Wouter Van Lierde in Eerste Liefde van Samuel Beckett (c) Claudia Kamergorodski.
Lees het volledige interview van Suburbia met Wouter hier. Bekijk de korte biografie van Wouter hier.