Responsive image

Theatergroep Suburbia kan door

Goed nieuws voor Flevoland”; aldus zakelijk leider Jos van Hulst. Daarmee kunnen de gezelschappen met een regionale functie blijven bestaan. Zeker met het oog op het nieuwe cultuurbestel waar regionaliteit en stedelijk zeggenschap doorslaggevend zal zijn. Volgens Van Hulst: “We moeten wel scherp blijven, want het regeerakkoord lijkt regionaliteit te beperken tot stedelijke centra in het zuiden en noorden van Nederland. Daarmee zouden we de aansluiting kunnen missen. Gelukkig is het nog niet zo ver.

Een groep kleine en middelgrote producenten dreigde te verdwijnen, waaronder een aantal gerenommeerde gezelschappen met een grote staat van dienst. Eind 2016 vond de politiek voor één jaar een noodoplossing en kwam voor 2017 10 miljoen beschikbaar. De onzekerheid over hun voortbestaan bleef echter groot. Met het nieuwe regeerakkoord is aan die onzekerheid een einde gekomen en kunnen instellingen als Orkater, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Korzo, Dood Paard, Danstheater AYA, DOX, Maatschappij Discordia, Jeugdtheater Gnaffel, Matzer en Theatergroep Suburbia hun activiteiten voortzetten.

"We zijn blij dat we door kunnen met voorstellingen op locatie en in het theater, met talentontwikkeling voor jongeren en dat we binnenkort met wijkprojecten komen in Almere. Maar bovenal zijn we blij met de hernieuwde bevestiging van de waarde van cultuur voor ons land."