Responsive image

SUBURBIA IN DE BUURT

Suburbia in de Buurt is het nieuwe meerjarige project van Theatergroep Suburbia. Almeerders gaan hun levensverhalen delen met Suburbia in de Buurt en vanaf juni 2018 voorstellingen spelen. Momenteel zoekt het stadsgezelschap naar Almeerders en hun verhalen met als centrale vraag: Hoe werd Almere jouw thuis? Suburbia in de Buurt wordt de nieuwe tak van Theatergroep Suburbia: voor, door en over Almeerders en hun stad. “We bouwen mee aan een gedeelde geschiedenis van Almere en willen bijdragen aan meer verbinding en begrip in de stad,” aldus Albert Lubbers, artistiek leider van Suburbia.

Almere mijn thuis Wat Almere bijzonder maakt is het feit dat de eerste Almeerders allemaal migranten waren. Of ze verhuisden uit de Jordaan in Amsterdam, of vluchtten vanuit Somalië. Almere betekende voor al deze mensen een nieuw begin. Ieder met zijn eigen verhaal. De stad is drie generaties oud en met die drie generaties maakt Suburbia in de Buurt in de komende jaren een drieluik met het thema ALMERE MIJN THUIS, in samenwerking met onder andere De Nieuwe Bibliotheek, Stadsarchief Almere, Kunstlinie Almere Flevoland en De Schoor. Elk luik bestrijkt een deel van de nog jonge geschiedenis van Almere: Een nieuw thuis, Wij maken de stad en Dromen over het leven.

Suburbia in de buurt zoekt naar bijzondere verhalen en naar mensen die bereid zijn hun verhaal te delen. Alle verhalen worden opgeschreven en blijven digitaal beschikbaar op een interactieve website en in het stadsarchief. Met een aantal van de verhalenvertellers wordt een voorstelling gemaakt die op tournee gaat door Almere; in buurthuizen, bibliotheekvestigingen en scholen. De laatste voorstelling, DE FINALE wordt gespeeld in de Kunstlinie Almere Flevoland. Suburbia trekt momenteel door de stad op zoek naar verhalen en hun vertellers. Aanmelden kan bij Suburbia. Mail erica@theatergroepsuburbia.nl. Meer informatie: www.almeremijnthuis.nl.