Responsive image

Suburbia gaat door

Goed nieuws voor de Flevolandse podiumkunsten! Het kabinet voegt de komende vier jaar 15 miljoen euro toe aan het Fonds Podiumkunsten (FPK) om kaalslag onder theater-, dans- en muziekgezelschappen te voorkomen. 

Hierdoor kunnen Suburbia en Vis-a-Vis doorgaan! 

Ook maakt het Ministerie van Cultuur nog 2 miljoen euro uit haar begroting vrij om jaarlijks tot 2024 het culturele leven in zes provincies buiten de Randstad te versterken, dus ook in Flevoland. 

Minister Van Engelshoven (OCW) en het kabinet geven met deze extra investeringen een positief signaal af naar de sector. De maatschappelijke en economische waarde van kunst en cultuur worden gezien en erkend en we zijn hier ontzettend blij mee, Juist in de jonge provincie Flevoland die een enorme verwachte groei zal doormaken.

De afgelopen weken hebben we eensgezind met de provincie Flevoland, gemeente Almere en Vis-a-Vis opgetrokken en het is fantastisch dat uit onze goede samenwerking dit resultaat is gekomen.  

Suburbia blijft te zien in het theater, op locatie en in de wijken! Want samen met Vis á Vis én BonteHond zijn wij de ruggengraat voor het theater in deze provincie. We zijn opgelucht en kijken uit naar de komende jaren!