Responsive image

Geen meerjarige subsidie FPK

Theatergroep Suburbia ontvangt niet langer een meerjarige subsidie van Het Fonds Podiumkunsten(FPK). Hoewel de adviescommissie positief oordeelde, wordt ze niet gehonoreerd. Het beschikbare budget is niet toereikend om de aanvraag te honoreren.

“Almere is een stad in ontwikkeling. De bevolking is groeiende terwijl er relatief weinig cultureel aanbod is. Juist daarom betreuren we deze keuze van het Fonds Podiumkunsten”, aldus artistiek leider Albert Lubbers. En zakelijk leider Jos van Hulst: “Juist de afgelopen jaren kenden we een grote groei en waardering van ons werk. Het is zeer te betreuren dat we de opgaande lijn niet op gelijke wijze kunnen continueren.”

De komende maanden beraadt de artistieke en zakelijke leiding op de verdere toekomst en ontwikkeling van Theatergroep Suburbia. Juist nu er een groeiende behoefte aan cultuur in new town Almere is.

Uit de beoordeling van Suburbia:

“De uitgangspunten zijn helder verwoord vanuit de speelcircuits waarin het gezelschap haar producties wil gaan spelen. Vooral de plannen voor de projecten en voorstellingen op locatie spreken tot de verbeelding. (…) Ook de projecten op andere locaties in de stad spreken tot de verbeelding. De commissie juicht hierbij toe dat deze gekoppeld zijn aan schrijfopdrachten voor interessante toneelschrijvers.”